A FALKEN AZENIS FK510 a Großes Auto BILD magazin nyári gumiabroncs-tesztjén a „Példaértékű” minősítést nyerte el

A Falken egy nyári gumiabroncsa negyedik alkalommal egymás után kapta meg a "Példaértékű" minősítést a Großes Auto BILD magazin nyári gumiabroncs-tesztje során. Az ultra nagy teljesítményű szegmensben a csúcsminőségű Falken modell, az AZENIS FK510, ismét bejutott a tesztelt nyári gumiabroncsok tíz legjobbja közé, és idén hetedik lett. Összesen 50 nyári profilt teszteltünk a 245 / 45R 18 100Y méretben egy BMW 5-ös járművön.

"A nyári profil stabil, biztonságos kezelhetőséggel, rövid nedves féktávolságokkal, csendes vezetési zajjal, nagy futásteljesítménnyel, nagyon jó ár-érték aránnyal", azok az erősségek, amelyeket a független tesztelők tanúsítanak a Falken AZENIS FK510 esetén.

A gumiabroncsoknak nedves és száraz utakon kellett féktesztet végezniük ahhoz, hogy a fő tesztet teljesíthessék. 100 km / h (száraz) és 80 km / h (nedves) sebességnél a Falken gumiabroncs 30,7 m-rel nedves körülmények között és 36 m-rel száraz úton képes volt bejutni a főtesztre, amely 20 döntősből állt.

Itt a Falken gumiabroncs meg tudta ismételni eddigi sikereit 11,90 euró / 1000 kilométer költséggel az abroncs az első helyezett lett a döntősök között. Az AZENIS FK510 második helyet ért el a futásteljesítmény kategóriában: Itt a 39 063 kiszámított kilométerrel rendelkező gumiabroncs még csak 6000 km-rel sem maradt le a kategória első helyezettjétől. Hogy a kitűnő ár- teljesítménnyel rendelkező abroncsok esetén nem kell lemondani a biztonságról, mi sem bizonyítja jobban, mint az elért eredmények a vízenfutás (aquaplaning) és a kanyarban történő vízenfutás folyamán elért eredmények: 95,5 km / h lebegő sebességgel és 3,66 m / s2 oldalsó gyorsulással a Falken AZENIS FK 510 képes volt helyet szerezni a legjobb tíz között. Ezen felül a Falken gumiabroncs 48 méteres féktávolsággal 100 km / h sebességről elért egy helyezést az első tízben ebben a kategóriában.

"Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy elnyertük a" példaértékű "minősítést ebben a neves tesztben. Andreas Giese, a Falken Tire Europe GmbH vállalati és terméktervezési vezetője elégedett az eredménnyel. „A többi rész eredményei, például az oldalvezetés és a kezelés, szintén több mint lenyűgöző. Itt ismét megmutattuk, hogy egyértelműen helyünk van a prémium szegmensben gumiabroncsunk minőségével.”

A FALKEN AZENIS FK510 2016 óta van a piacon, és most már 93 méretben, 17–22 hüvelykben kapható a 25–55 sorozatban. W és Y vagy (Y) sebességjelekkel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a gumiabroncs legfeljebb 300 km / h, illetve > 300 km / h sebességre engedélyezett.

8th place for Falken at the NLS-opening at Nürburgring

The season start of the Nürburgring Endurance Series (NLS) was a very special one. After an eight-month break, the engines finally roared again. Surprisingly in the grid: The Falken Porsche 911 GT3 R with Christian Engelhart and Dennis Olsen, who crossed the finish line in eighth place.