A Falken Európában az év első felében mutatja be az első, elektromos autókhoz készült Falken e. ZIEX gumiabroncsát

elektromos autókhoz és olyan járművekhez fejlesztettek ki, ahol a maximális hatótávolság érdekében rendkívül alacsony gördülési ellenállásra van szükség: A Falcon e. ZIEX 2023 első felében ünnepli világpremierjét.

A Falcon e. ZIEX, amelyet először a 2022. májusban tartott kölni gumiabroncsvásáron mutattak be, a Sumitomo Rubber Group által kifejlesztett és gyártott egyik legenergiahatékonyabb gumiabroncs.

Az Advanced 4D Nano Design technológiával kifejlesztett aszimmetrikus profil optimalizált profilélekkel rendelkezik. Ezek megakadályozzák a nyomáscsúcsokat a futófelület szélein, ami egyenletes erőeloszlásához vezet: Ez mind nedves, mind száraz utakon jobb tapadást és hosszabb élettartamú gumiabroncsokat jelent. A futófelület kialakítását az abroncs vállának kontúrjához is optimalizálták, csökkentve ezáltal a gördülési ellenállást és növelve a jármű hatótávolságát.

Az e. ZIEX az e-járművek olyan előnyeit, mint a sima futás és az alacsony zajszint, zökkenőmentes, folyamatos lamellás érintkezéssel egészíti ki, amely így tovább csökkenti a gumiabroncs zajszintjét. Ez az extra a profilbarázdák lépcsőzetes elrendezésével érhető el. A Falken innovatív SILENT CORE technológiája a zaj csökkentésében is segít: Az abroncs belsejében lévő poliuretán habréteg jelentősen minimalizálja az e. ZIEX üreges rezonanciáját, ami minimalizálja a zajt a belső térben.

„Nagyon örülünk e. ZIEX gumiabroncsunk premierjének” - mondja Andreas Giese, Chief Corporate Officer, Falken Tyre Europe GmbH. „Ez az abroncs az első lépés egy olyan jövő felé, amelyben az elektromos járművek számára tervezett gumiabroncsok kínálatunk központi részét képezik. Az e. ZIEX ötvözi a kényelmet, a biztonságot, a tartósságot és a magas szintű teljesítményt, így a legjobb csereabroncs vásárlóink számára.”

Az előzetes EU-osztályozást jelző címkék szerint is az e. ZIEX üzemanyag-takarékosságban „A”, nedves tapadásban „A” és 69 dB-es zajkibocsátással is az „A” értéknek felel meg. Az e. ZIEX kezdetben tizenegy, 17 és 21 hüvelyk közötti méretben lesz elérhető, 2024-ben pedig más méretekben is piacra kerül.

Sumitomo Rubber sets higher targets to achieve carbon neutrality across the supply chain by 2030

Sumitomo Rubber Industries, Ltd. has set new, higher emission reduction targets to achieve carbon neutrality throughout its supply chain by 2030. In addition, the company has increased the reduction of emissions from its own production facilities and suppliers, also targeted by the aforementioned date. Previously set targets have already been achieved ahead of schedule thanks to active efforts. The company will take further initiatives to achieve carbon neutrality throughout the supply chain in line with its long-term sustainability policy: "Driving Our Future Challenge 2050".