A Falken ZIEX ZE310 ECORUN a SEAT LEON gyári felszerelése

A SEAT Leon járműveket gyárilag az egyik legkedveltebb Falken abroncsokkal szerelik fel: A Falken 2021 júniusa óta szállítja a Falken ZIEX ZE310 A ECORUN abroncsmodellt 205/55R16 91V méretben a spanyol Martorell városában lévő SEAT személygépjármű-gyárba.

Az abroncsok kiválasztása nem a véletlen műve. Ezek ugyanis a Falken legnépszerűbb abroncsai, mely az újra és újra látványos teszteredményeknek is köszönhető. Nemrégiben az auto motor sport magazin 2021-es nyárigumi-tesztjében értékelték a Falken ZIEX ZE310 ECORUN Falken ZIEX ZE310 ECORUN „jó“ eredménnyel. Az abroncs kiválóan tudta demonstrálni, hogy minden biztonsági szempontból releváns kritériumban pontokat képes szerezni. A maximális pontszámot a nyári gumi a hosszanti aquaplaning (km/h) és a keresztirányú aquaplaning (m/s2) területein szerezte. Ezen tesztekben tízből tíz pont elérése után a termék gyakorlatilag verhetetlen volt. A futóteljesítmény eredményei száraz aszfalton szintén jól mutatnak: A tesztelők a „lassú kormányzási reakciók során száraz aszfalton jól kontrollálható“ és „kiváló tapadási tartalék“ következtetésekre jutottak a Falken abroncsok vizsgálata során ezen tesztrubrikákban.

„A SEAT fennálló partneri viszony már régóta fennáll“ – kommentálta a választást Christian Stolting, Key Account Manager OE a Falken Tyre Europe GmbH cégtől. „Minden abroncs, melyet Spanyolországba szállítunk, nagy büszkeséggel tölt el. A kiváló ár-érték arány okán, melyet számos független fél is megerősített, a gépkocsik és a kompakt osztályok esetén is mi vagyunk az első választás. Ebben a folyamatosan növekvő szegmensben mind az OE területen, mind az utólagos felszerelések üzletágában számos modellt szerelünk fel.“

Az abroncs teljesítménye a SEAT Leon felelőseit is meggyőzte. Ezek az abroncsok az A kiegészítő jelölést kapják a nevükben, melyekkel a Falken OE-termékei jelöltek. A Falken ZIEX ZE310 ECORUN a pótalkatrészek üzletágában 106 méretben, 14-19 hüvelyk között kapható a 40-70-es sorozatokban (ZIEX ZE310 ECORUN) és a H/V/W (210 – 270 km/h) sebességi osztályokban.