Nowoci

Kampania „Falken sagt Tanke“ już po raz dziesiąty melduje się na starcie

„Falken sagt Tanke“ – już dziesiąty rok i ciągle odnosi co raz większe sukcesy. Również tej wiosny klienci w Polsce, którzy zdecydują się na komplet opon letnich Falken otrzymają kartę paliwową ORLEN na tankowanie i zakupy o wartości 60 zł w przypadku zakupu kompletu opon do 16 cali lub 80 zł w przypadku zakupu czterech opon od 16 cali. Ponadto, w okresie trwania kampanii - od 15 marca do 31 maja 2021 - Falken rozlosuje nagrody o łącznej wartości ponad 10 000 euro, w tym m.in. pięć grill MONOLITH Classic Grill wraz ze stołem z drewna tekowego o wartości ponad 2 500 euro.

Kampanię sprzedażową wspierają liczne działania PR w punktach sprzedaży oraz intensywna reklama w telewizji o szerokim zasięgu oraz w Internecie. Korzyści z kampanii odnoszą zarówno uczestniczący w niej handlowcy detaliczni, jak i ich klienci. Dzięki udziałowi w akcji detaliści zyskują wielu nowych klientów, a konsumenci końcowi korzystają z kuponów i szans na wygraną.

„W 2011 roku w pięciu krajach europejskich uruchomiliśmy kampanię, która szybko okazała się sukcesem. W szczytowych latach w samych Niemczech i Austrii mieliśmy prawie 15000 uczestników. Stopniowo powiększaliśmy zespół Tanke, który osiągnął poziom pełnego profesjonalizmu" – cieszy się Markus Bögner, COO i prezes Falken Tyre Europe GmbH, zachwycony sukcesem. "Udany rozwój kampanii w 15 krajach wyraźnie pokazuje, że w Europie jesteśmy na właściwej drodze.“

W Austrii, Belgii, Bułgarii, Chorwacji, Finlandii, Francji, Grecji, Hiszpanii, Holandii, Luksemburgu, Niemczech, Polsce, Rumunii, Słowenii i Włoszech bony paliwowe są dostępne w przypadku zakup kompletu opon letnich AZENIS FK510, AZENIS FK510 SUV, LINAM VAN01, ZIEX ZE310 ECORUN, ZIEX ZE914, WILDPEAK A/T lub SINCERA SN110. Liczba stacji benzynowych biorących udział w losowaniu oraz pula nagród różnią się w zależności od kraju. Udział w dodatkowych loteriach nie jest powiązany z zakupem opon letnich.