Nowoci

Opona Falken ZIEX ZE310 ECORUN fabrycznie montowana w SEACIE LEON

SEAT Leon będzie fabrycznie wyposażany w jedną z najpopularniejszych opon Falken. Od czerwca 2021 roku Falken dostarcza oponę Falken ZIEX ZE310 A ECORUN w rozmiarze 205/55R16 91V do fabryki samochodów osobowych SEAT-a w Martorell w Hiszpanii.

Zamówienie tej opony nie jest przypadkowe. Jest to jedna z najlepiej sprzedających się opon Falken, która również wielokrotnie osiągała doskonałe wyniki w testach. Ostatnio w teście opon letnich 2021 magazynu auto motorsport opona Falken ZIEX ZE310 ECORUN uzyskała ocenę „dobrą” i wyraźnie pokazała, że wyjątkowo dobrze wypada we wszystkich kryteriach związanych z bezpieczeństwem. Ta opona letnia uzyskała maksymalny wynik w kategoriach aquaplaningu wzdłużnego (km/h) i aquaplaningu poprzecznego (m/s2) i tym samym jako niemal niepokonana w teście otrzymała dziesięć na dziesięć punktów. Wyniki dotyczące właściwości jezdnych na suchym asfalcie są również imponujące. Testerzy tak oceniają opony Falken w tej kategorii: „Gdy układ kierowniczy reaguje wolno, na suchych zakrętach można dobrze kontrolować jazdę” oraz „przyzwoite rezerwy przyczepności”.

„Nasze partnerstwo z SEAT-em ma długą historię” - komentuje sytuację Christian Stolting, Key Account Manager OE w Falken Tyre Europe GmbH. „Cieszę się z każdej opony, którą możemy dostarczyć do Hiszpanii. Dzięki bardzo dobremu stosunkowi ceny do jakości, który również wielokrotnie potwierdziły niezależne podmioty, jesteśmy zawsze pierwszym wyborem również w przypadku samochodów w klasie kompaktowej. Zatem w tym stale rosnącym segmencie możemy zaoferować liczne modele opon zarówno w jako wyposażenie OE oraz jako opony dostępne w wolnej sprzedaży.”

Osiągi opony przekonały osoby podejmujące decyzje w przypadku SEAT-a Leon. Opony dla tego samochodu mają w nazwie dodatkowe oznaczenie A, które identyfikuje produkt OE firmy Falken. Opona Falken ZIEX ZE310 ECORUN jest dostępna w sprzedaży w 106 rozmiarach od 14 do 19 cali w serii 40-70 (ZIEX ZE310 ECORUN) i jest dopuszczona do klas prędkości H/V/W (210-270 km/h).