Nowoci

Z oponami Falken jazda zimą jest bezpieczniejsza

Również w tym sezonie Falken bierze pod uwagę potrzeby kierowców samochodów osobowych i SUV-ów dotyczące bezpiecznych opon zimowych i po raz kolejny rozszerza gamę opon zimowych o wiele nowych rozmiarów. Dotyczy to również opon całorocznych Falken, które zapewniają bezpieczeństwo i osiągi zarówno zimą, jak i przez pozostałą część roku.

Aktualny model zimowej linii produktów Falken EUROWINTER HS01 jest teraz dostępny w sklepach w 101 rozmiarach, a w drugiej połowie roku pojawi się kolejne dziesięć rozmiarów. Falken EUROWINTER HS01 już od kilku lat zyskuje uznanie wśród kierowców ze względu na doskonałą przyczepność na śniegu, lodzie i mokrej nawierzchni, pierwszorzędne parametry w aquaplaningu i wysoki poziom stabilności toru jazdy. Opony Falken EUROWINTER HS01 wielokrotnie sprawdzały się w niezależnych testach w kategoriach „dobre na mokrej nawierzchni”, „dobre pod względem zużycia paliwa” i „dobre na lodzie”. Niezależni testerzy ze Szwajcarskiego Klubu Motorowego (TCS) i Austriackiego Stowarzyszenia Samochodowego, Motocyklowego i Turystycznego (ÖAMTC) w teście opon zimowych 2019 przyznali jej ocenę „Zalecana”. Opony EUROWINTER HS01 są dostępne w rozmiarach od 13 do 21 cali, w seriach 35 - 70 oraz w indeksach prędkości T / H / V / W.

Od 2017 roku Falken oferuje cieszące się powodzeniem opony zimowe do pojazdów w segmencie SUV określane nazwą profilową EUROWINTER HS01 SUV. Zaprojektowane i produkowany przy użyciu najnowszych technologii opony SUV EUROWINTER HS01 oferują bezpieczne hamowanie i przyczepność na zaśnieżonych i oblodzonych drogach. Falken oferuje EUROWINTER HS01 SUV z kierunkowym wzorem bieżnika w 42 rozmiarach, od 16 do 21 cali, w serii 35 - 70 i indeksach prędkości H / V / W.

Od ubiegłego roku Falken oferuje wersję run-flat swojego zimowego bestsellera nie w siedmiu, ale już w 16 rozmiarach. Uszkodzona opona ”EUROWINTER HS01 RUNFLAT dzięki „funkcji awaryjnej” możliwa przejechanie dodatkowych 80 kilometrów z maksymalną prędkością 80 km / h. Jest dostępna w 16 rozmiarach 16-21 cali, seriach 35-60 i indeksach prędkości T / H / V / W.

Przez cały rok wszechstronna opona Falken EUROALL SEASON AS210 zapewnia łatwość użytkowania, komfort, bezpieczeństwo i wydajność. Mercedes Benz zatwierdził opony EUROALL SEASON AS210 jako oryginalne wyposażenie pojazdów klasy G. Są one dostępne w 73 rozmiarach, 13-19 cali w serii 40-70 i indeksach prędkości od T do W.

„Dzięki oponom zimowym jesteśmy bardzo dobrze wypozycjonowani” - mówi Andreas Giese, starszy menedżer ds. planowania korporacyjnego / planowania produktu w Falken Tire Europe GmbH, zadowolony z nowości asortymentowych. „Możemy być bardzo zadowoleni z liczby rozmiarów, które mamy w naszym portfolio, ale także z przestrzeni rynkowej, którą pokrywamy naszymi oponami.“